Premiéry v kinech - červen 2012

Kategorie: Premiéry v kinech
Vytvořeno pondělí 25. červen 2012 8:41 Napsal Iva Přivřelová

Jestli chodíte rádi do kina, máme pro vás přehled premiér na měsíc červen. I v tomto měsíci se můžete těšit na zajímavé filmy. Do našich kin právě přichází - Prometheus, Bajkonur, Příběh z periferie, Nedotknutelní, Chimpanzee, DonT Stop, Madagaskar 3, Pařmeni, 21 Jump Street, Co čekat, když čekáte, Marieke, Marieke, Piraňa 3D, Doba ledová 4, Něžnost a Raymonda.

7. 6.

Prometheus

Ridley Scott se po letech od kultovního Blade Runnera vrací ke sci-fi, žánru, kterému pomáhal psát pravidla. Příběh o skupině pátrající v neprobádaných koutech vesmíru po kořenech naší civilizace navíc odkazuje i k jinému Scottově kultovnímu dílu – Vetřelci.

Režie: Ridley Scott
Hrají: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba

Bajkonur

Německý pohádkář Veit Helmer natočil po Absurdistánu další romantickou komedii z exotických končin. V kazašské stepi, kde místní obyvatelé sbírají trosky spadlé z blízké vesmírné stanice, jednou přistane i cizí kosmonautka a zamotá vztah dvou mladých lidí.

Režie: Veit Helmer
Hrají: Alexander Asochakov, Marie de Villepin, Sitora Farmonová

Příběh z periferie

Nezávislý hudební film nové české produkční společnosti a nových českých mladých filmařů vypráví o dvojici z předměstí Uherského Brodu a o jejich první lásce, kterou naruší sebestředný motorkář. Natáčení na Zlínsku trvalo tři roky.

Režie: Karel Hřib
Hrají: Soňa Černá, Martin Čech, Jaromír Sýkora

Nedotknutelní

Tragikomedie volně inspirovaná skutečností vypráví o ochrnutém boháči, který si za svého nového opatrovníka vybere živelného černošského mladíka z předměstí. Dojemný film o smyslu života se v evropských kinech setkal s velkým diváckým zájmem.

Režie: Olivier Nakache, Eric Toledano 
Hrají: Francois Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Chimpanzee

Malý Oscar tragicky přijde o rodiče a musí si najít adoptivní rodinu. Hrdiny snímku z produkce Disney jsou ovšem šimpanzi a jejich film kombinující dokument s dojemným příběhem má tak i silné přírodopisné ladění.

Režie: Alastair Fothergill, Mark Linfield 
Mluví: Tim Allen

14. 6.

DonT Stop

Píše se rok 1983 a začíná éra punku. Osmnáctiletý Miki a jeho provokativní kamarád popadnou kytary, naježí si vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí. V komunistickém Československu ovšem není tak lehké žít jinak než ostatní.

Režie: Richard Řeřicha

Hrají: Patrik Děrgel, Lukáš Reichl, Jiří Kocman

Madagaskar 3

Parta zvířat z newyorské ZOO se pořád ještě snaží dostat domů. S bandou tučňáků a lemuřím králem Juliánem se ale místo toho dorazí do Evropy a do cirkusu. Další pokračování úspěšné animované komedie pochází od stejného týmu jako předešlé díly.

Režie: Eric Darnell
Mluví: Filip Blažek, Filip Švarc, Miroslava Pleštilová, Václav Vydra

Pařmeni

Bláznivá komedie o ženichovi a jeho kamarádech, kteří vyrážejí do australského vnitrozemí na velikou svatbu, působí jako variace na úspěšnou Pařbu ve Vegas. Natočil ji ovšem muž, který před lety nadchnul transvestickou odyseou Dobrodružství Priscilly, královny pouště.

Režie: Stephan Elliott 
Hrají: Xavier Samuel, Olivia Newton-John, Kris Marshall

21 Jump Street

Akční komedie o dvou spolužácích, kteří se vrátí na střední školu jako tajní policisté, odkazuje na známý seriál z 80. let, který proslavil Johnnyho Deppa. Zároveň si z nostalgického ohlížení za mládím utahuje. Mládež, mezi níž se hrdinové vrací, se totiž změnila k nepoznání.

Režie: Phil Lord, Chris Miller

Hrají: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube

21. 6.

Co čekat, když čekáte

Pět různě propojených párů prožívá radostné očekávání potomka a během toho si uvědomuje, že ať už plánujete jakkoliv pečlivě, život někdy nedopadne tak, jak čekáte. Hollywoodská romance láká na řadu známých jmen.

Režie: Kirk Jones
Hrají: Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Cameron Diaz, Matthew Morrison

Marieke, Marieke

Civilní snímek vypráví o dívce, která prostřednictvím vztahu se starším mužem odhalí tajemství o dávné smrti svého otce. Autorský debut patří mezi díla současné generace mladých vlámských režisérek, které se zaměřují na intimní pohledy do životů žen.

Režie: Sophie Schoukens
Hrají: Hande Kodja, Caroline Berliner, Jan Decleir

Piraňa 3D

Rok po útoku prehistorických piraní na Viktoriině jezeře se vražedné ryby vrací žrát lidi v dalším krvavém hororu ve 3D. Tentokrát začnou cestovat městskou kanalizací, a tak si najdou cestu k bazénům i do aquaparku.

Režie: John Gulager
Hrají: Christopher Lloyd, Danielle Panabaker, Katrina Bowden

28. 6.

Doba ledová 4: Země v pohybu

Znovu se vrací i prehistorická zvířátka z jiné oblíbené animované série. Nyní musí čelit rozpadu Pangey, která se rozděluje na menší kontinenty, protože jedna malá chamtivá veverka pořád sbírá oříšky.

Režie: Steve Martino, Mike Thurmeier
Hrají: Jiří Lábus, Zdeněk Mahdal, Ota Jirák

Něžnost

Romantická komedie sleduje osud ženy, jíž se po smrti manžela zhroutí svět – dokud se k vlastnímu překvapení nedá dohromady s kolegou z práce. Film jako svůj režijní debut natočil se svým bratrem a podle vlastního románu populární francouzský spisovatel.

Režie: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Hrají: Audrey Tautou, François Damiens, Pio Marmaï

24. 6.

Raymonda

Romantický balet z roku 1898 o unesené snoubence rytíře 24. června v 16:45 v přímém přenosu z Moskvy odvysílá několik českých kin, včetně pražského Světozoru. Dílo s hudbou Alexandera Glazunova reprezentuje vyzrálý choreografický styl slavného Maria Petipa, plný duetů a velkých sborových scén slavného baletu Velkého divadla.

Dirigent: Pavel Sorokin

FOTO: Aerofilms, Blu Sky F. D., Bontonfilm, D-Cinema, Falcon, Film Europe, Forum Film CZ, HCE

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Oblíbené scény a filmové hlášky

Website Design
Copyright 2011 - 2015. Licence Creative Commons. Premiéry v kinech - červen 2012. All Rights Reserved. Časopis Film a video, jehož autorem je Filmexport Home Video s.r.o., podléhá licenci Creative Commons. Uveďte autora, neužívejte komerčně 3.0 Unported. ISSN 1805-5028 (Print) ISSN 1805-5036 (On-line)
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free