Premiéry na Blu-ray a DVD - květen 2012

Kategorie: Premiéry na Blu-ray a DVD
Vytvořeno pátek 22. červen 2012 0:00 Napsal Daniel Felix Hrouzek

Mezi květnovými novinkami najdete filmy jako Černobílý svět, Mission Impossible - Ghost Protocol, Mupeti, Muži, kteří nenávidí ženy, Páté kolo u vozu, Polibek ze stadionu, Řek Zorba, Sherlock Holmes: Hra stínů, Ze soboty na neděli. Více se o těchto novinkách dozvíte uvnitř článku.

 

Černobílý svět / The Help / 2011

Eugenia právě dokončila školu a je rozhodnuta začít se živit psaním. Aibileen strávila celý život jako služebná v domech bílých lidí. Její kamarádka Minny má pověst nejlepší kuchařky v Mississippi. Eugenia získá práci v místních novinách a požádá Aibileen o pomoc na tajném spisovatelském projektu. Aibileen zjišťuje, že je s podporou Minny poprvé v životě ochotna se s někým podělit o své zážitky a zkušenosti – ačkoliv tento čin s sebou nese velká rizika. Mezi trojicí žen nakonec vznikne doslova sesterské pouto.

REŽIE: Tate Taylor (Pretty Ugly People)
HRAJÍ: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain
VYDÁVÁ: Magic Box
VYCHÁZÍ: 30.5.2012 (BD, DVD)

Mission Impossible – Ghost Protocol / 2011

Špionážní agentura IMF má obrovský problém. Právě když její eso, Ethan Hunt, prováděl tajnou operaci v Moskvě, spáchal kdosi úspěšný bombový útok na Kreml. Ruští představitelé jsou rozezleni na nejvyšší míru a mluví dokonce o válečném aktu. A protože se všechny nitky sbíhají právě u IMF, americký prezident dá pro jistotu od agentury oficiálně ruce pryč vyhlášením „Ghost Protocolu“, čímž ji odřízne od zdrojů, zázemí, podpory a z jejích členů udělá lidi na odstřel.

REŽIE: Brad Bird (Ratatouille, Úžasňákovi)
HRAJÍ: Tom Cruise, Paula Patton, Simon Pegg, Jeremy Renner, Michael Nyqvist
VYDÁVÁ: Magic Box
VYCHÁZÍ: 2.5.2012 (BD, DVD)

Mupeti / The Muppets / 2011

Walter – největší fanoušek Mupetů na světě – odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana. Ten se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter s přáteli mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím.

REŽIE: James Bobin (Spyz, Flight of The Conchords, Da Ali G Show)
HRAJÍ: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Zach Galifianakis, Emily Blunt
VYDÁVÁ: Magic Box 
VYCHÁZÍ: 30.5.2012 (BD, DVD)

Muži, kteří nenávidí ženy / The Girl with the Dragon Tattoo / 2011

Mikael Blomkvist je finanční reportér, odhodlaný očistit svou pověst poté, co byl obviněn z veřejného pomlouvání. Jedním z nejbohatších průmyslníků ve Švédsku, Henrikem Vangerem, je povolán, aby rozluštil tajemství dávného zmizení jeho milované neteře Harriet – kterou, jak je Vanger přesvědčen, zavraždil některý z členů jeho rodiny. Novinář se vydává na odlehlý ostrov u promrzlého švédského pobřeží, aniž by tušil, co tu na něj čeká...

REŽIE: David Fincher (The Social Network, Sedm)
HRAJÍ: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff
VYDÁVÁ: Bontonfilm
VYCHÁZÍ: 16.5.2012 (BD, DVD)

Páté kolo u vozu / 1957

Emancipovaná redaktorka ženského časopisu hlásá, aby se prarodiče nenechávali zneužívat svými dospělými dětmi. Svou matku, čipernou důchodkyni, přitom „zaměstnává“ ve vlastní domácnosti jako pomocnici pro všechno. Babička se po přečtení článku své dcery vzbouří, ale natolik moudrým způsobem, že nakonec zabrání rozpadu manželství jejích nejbližších. Výrazné moralizátorské tendence jsou naštěstí drženy v přijatelných mezích a nabádavé ponaučení je docela humorné.

REŽIE: Bořivoj Zeman (Pyšná princezna, Dovolená s Andělem, Honza málem králem)
HRAJÍ: Zdeňka Baldová, Vlasta Fabianová, Miloš Nedbal, Jaroslava Tvrzníková, Jiří Kříž
VYDÁVÁ: Filmexport Home Video
VYCHÁZÍ: 30.5.2012 (DVD)

Polibek ze stadionu / 1947

Praha 1947 – Mistrovství světa v ledním hokeji. V oslavujícím davu na stadionu dostane zubař Jan Vaněček polibek od rozjásané neznámé dívky. Atmosféru zachytí kamera, připravující filmový kinožurnál. Ten zhlédne Vaněčkova snoubenka Lída, která pak nechce Jana už ani vidět. Jan požádá o pomoc svého přítele Oldřicha. Po dlouhém pátrání najdou dívku ze stadionu a prosí ji, aby před Lídou dosvědčila Janovu nevinu. Celá „aféra“ nakonec skončí šťastně, neboť Lída se sblíží s Oldřichem a Jan se zamiluje do neznámé dívky Věry.

REŽIE: Martin Frič (Dařbuján a Pandrhola, Čapkovy povídky, Prstýnek)
HRAJÍ: Zdeněk Dítě, Jana Dítětová, Svatopluk Beneš, Eman Fiala, Irena Bernátová
VYDÁVÁ: Filmexport Home Video
VYCHÁZÍ: 2.5.2012 (DVD)

Řek Zorba / Alexis Zorbas / 1964

Když na ostrově Kréta přistane plachý Angličan Basil, aby tu hledal štěstí, Zorba ho začne seznamovat s tím, jak to chodí ve světě... v Zorbově světě. Díky jeho zkušenostem Basil pochopí, že existuje jediný způsob, jak se vypořádat s životními úspěchy i prohrami: nikdy nepřestat tančit! V roli Zorby, prostého venkovana s neukojitelnou chutí užívat si života naplno, září držitel Oscara – Anthony Quinn.

REŽIE: Michalis Kakojannis (Dívka v černém, Elektra, Ifigeneia)
HRAJÍ: Anthony Quinn, Alan Bates
VYDÁVÁ: Bontonfilm
VYCHÁZÍ: 9.5.2012 (BD)

Sherlock Holmes: Hra stínů / Sherlock Holmes: A Game of Shadows / 2011

Sherlock Holmes býval nejchytřejším mužem salónu... až dosud. Na scéně je ovšem nový kriminalistický mozek – profesor Moriarty, který se intelektuálně Holmesovi nejen vyrovná, ale díky „citu“ pro špatnost spolu s naprosto chybějícím svědomím vlastně může slavného detektiva předstihnout. Prohnaný Moriarty je vždy o krok napřed a spřádá sítě smrti a zkázy. Všechno jeho konání je přitom součástí většího plánu, který, pokud vyjde, změní nejen Holmesův život, ale celé dějiny.

REŽIE: Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Podfu(c)k, Sbal prachy a vypadni)
HRAJÍ: Robert Downey Jr., Jude Law 
VYDÁVÁ: Magic Box
VYCHÁZÍ: 9.5.2012 (BD, DVD)

Ze soboty na neděli / 1931

Dvě mladé písařky hledají v sobotní návštěvě nočního podniku vzrušující vybočení z únavné všednosti. Méně zkušená Máňa raději uteče z náruče postaršího elegána a po nočním bloudění se seznámí se sympatickým typografem... Milostný románek se zvýrazněnými sociálními motivy byl natočen v elegantně kosmopolitním stylu. Filmové písně Vítězslava Nezvala a Jaroslava Ježka „Teď ještě ne“ a „Slovník lásky“ navíc patří ke klasice českého popu.

REŽIE: Gustav Machatý (Erotikon, Extase, Načeradec, král kibiců)
HRAJÍ: L. H. Struna, Jiřina Šejbalová
VYDÁVÁ: Filmexport Home Video
VYCHÁZÍ: 9.5.2012 (DVD)

FOTO: Bontonfilm, Filmexport, Magic Box

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Oblíbené scény a filmové hlášky

Website Design
Copyright 2011 - 2015. Licence Creative Commons. Premiéry na Blu-ray a DVD - květen 2012. All Rights Reserved. Časopis Film a video, jehož autorem je Filmexport Home Video s.r.o., podléhá licenci Creative Commons. Uveďte autora, neužívejte komerčně 3.0 Unported. ISSN 1805-5028 (Print) ISSN 1805-5036 (On-line)
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free