Premiéry na Blu-ray a DVD - leden 2012

Kategorie: Premiéry na Blu-ray a DVD
Vytvořeno pondělí 18. červen 2012 0:00 Napsal Daniel Felix Hrouzek

Filmový vydavatelé si pro nás na leden 2012 připravili zajímavé novinky na Blu-ray a DVD nosičích, jedná se jak o novinky, tak i filmy staršího data. Koupit si tak můžete filmy jako Batalion, Co ty jsi za číslo?, Impérium, Kleopatra, Muži v naději, Pokušení paní Antonie, Předtucha, Příklady táhnou, Strašáci a Super 8. Více se o těchto novinkách dočtete uvnitř článku.

 

Batalion / 1937

Anna Uhrová podvádí svého manžela s Hojerem, který je Uhrovým bratrancem. Básník Šulc, který je klientem advokáta Františka Uhra, o nevěře ví a Annu varuje, aby s tím přestala. Žena však nereaguje a tak se básník rozhodne povědět o svém zjištění Františkovi. Advokát chce zjistit pravdu, a proto se předčasně vrátí ze služební cesty. Nachytá svou ženu a zklamání ho přivede do staropražské hospody „Batalion". Stává se rádcem nejchudších, ale zároveň propadá alkoholu. Jaký bude jeho další osud?

Režie: Miroslav Cikán (Alena, Provdám svou ženu, Andula vyhrála)
Hrají: František Smolík, Helena Bušová, Hana Vítová, Jaroslav Průcha, Václav Trégl
Vydává: Filmexport Home Video
Vychází: 4. 1. 2012 (DVD)

Co ty jsi za číslo? / What's Your Number? / 2011

Neskutečně vtipná komedie, která hledá odpověď na otázku: nebyl mezi 19 bývalými náhodou i ten pravý? Když si Ally Darling přečte článek, který v ní vyvolá pocit, že zůstane navěky sama, pustí se do divokého pátrání po tom nejlepším ze svých "ex". Allyina snaha ale přináší řadu legračních shledání: od loutkáře, který je dřevěnější než jeho loutky, až ke gynekologovi s „děravou" pamětí. Jenom díky tomu všemu Ally pochopí, že muže svých snů nejspíš najde tam, kde by to vůbec nečekala.

Režie:
Mark Mylod (Zmražená pojistka, Ali G Indahouse, Šest v tom)
Hrají: Anna Faris, Chris Evans, Martin Freeman, Matthew Bomer, Zachary Quinto
Vydává: Bontonfilm
Vychází: 25. 1. 2012 (BD, DVD)

Impérium - Mafie v Atlantic City / Boardwalk Empire / 2010

Americký seriál z produkce HBO se odehrává v době prohibice ve dvacátých letech minulého století. Na gangsterské kronice spolupracoval renomovaný Martin Scorsese - jeden z nejuznávanějších filmařů se podílel na scénáři i produkci a režíroval úvodní epizodu. Hlavní postavu pochybného politika Enocha "Nuckyho" Thompsona (inspirovaného skutečnou postavou), který byl nekorunovaným vládcem podsvětí Atlantic City, ztvárnil Steve Buscemi. Ten prohlásil, že jde o jednu z nejlepších rolí jeho kariéry.

Režie: Martin Scorsese, Brad Anderson, Timothy Van Patten, Allen Coulter
Hrají: Steve Buscemi, Dabney Coleman, Paz de la Huerta, Stephen Graham, William Hill
Vydává: Magic Box
Vychází: 25. 1. 2012 (DVD)

Kleopatra / Cleopatra / 1963

Okázalost a nádhera tohoto velkofilmu nikdy nedosáhly větší intenzity než nyní, kdy Kleopatra úplně poprvé vychází na Blu-ray. Dvoudisková edice je oslavou oscarového umění tohoto legendárního filmu. Elizabeth Taylor představuje Kleopatru, úchvatnou a lstivou královnu Egypta. Aby si zajistila svou moc, svádí římské vládce, ale sobě rovného partnera nalézá až v Marcu Antoniovi, kterého ztvárnil Richard Burton. Jejich vášnivý vztah může rozhodnout o osudu největších světových impérií.

Režie: Joseph L. Mankiewicz (Slídil, Bosonohá komtesa, Julius Caesar)
Hrají: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Hume Cronyn, Andrew Keir
Vydává: Bontonfilm
Vychází: 25. 1. 2012 (BD)

Muži v naději / 2011

Může být nevěra základem šťastného manželství? Šarmantní bonviván Rudolf je o tom přesvědčen: „Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit!" Rudolf s úspěchem uplatňuje svou divokou teorii v každodenní praxi a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje, který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice začíná nudit....

Režie: Jiří Vejdělek (Ženy v pokušení, Václav, Účastníci zájezdu)
Hrají: Jiří Macháček, Bolek Polívka, Éva Vica Kerekes, Petra Hřebíčková, Simona Stašová
Vydává: Bontonfilm
Vychází: 25. 1. 2012 (BD, DVD)

Pokušení paní Antonie / 1934

Antonie Nováková chce zajistit své jediné dceři Miladě dostatečné vzdělání. Přihlásí se tedy na inzerát, kterým si inženýr Domanský hledá spolehlivou hospodyni. Při pohovoru v jeho vile však vyjde najevo, že Domanský má jednu neobvyklou podmínku - budoucí hospodyně musí být bezdětná a bez příbuzenstva. Antonie dceru zapře a nastoupí do služby. Milada dostuduje a je doporučena Domanskému jako výpomoc při pracovních a reprezentačních příležitostech. A tak se jednoho dne matka s dcerou setkají v jeho domě a tajemství paní Antonie má blízko k prozrazení.

Režie: Vladimír Slavínský (Okénko, Tři muži ve sněhu, Přítelkyně pana ministra)
Hrají: Antonie Nedošinská, Lída Baarová, Jiří Plachý st., Jaroslav Gleich, František Kovářík
Vydává: Filmexport Home Video
Vychází: 25. 1. 2012 (DVD)

Předtucha / 1947

Rodina profesora Jelínka tráví prázdniny na letním bytě. Jeho dospívající dcera Jarmila sportuje a se svou partou chodí na výlety. Během léta potká povýšeně se chovajícího Toufara, který ji nesmírně přitahuje, ale zároveň uvádí ve zmatek. Když její rodiče odjíždějí pryč, zamilovaná dívka se těší, že Toufara navštíví v jeho chatě. Tam ji však najednou zachvátí předtucha, že se rodičům stalo něco zlého, a z chaty uteče. Večer se z rádia dozví, že došlo k nehodě vlaku, ve kterém jeli její rodiče...

Režie: Otakar Vávra (Cech panen kutnohorských, Rozina sebranec, Krakatit)
Hrají: František Smolík, Marie Brožová, Nataša Tanská, Terezie Brzková, Josef Vinklář
Vydává: Filmexport Home Video
Vychází: 18. 1. 2012 (DVD)

Příklady táhnou / 1939

Babička Růžena Bártlová je zaujata proti moderním životním názorům. Podle toho také vypadá výchova vnučky Jarmily. Na prázdniny k ní přijíždí i druhá vnučka, vysokoškolačka Jiřina. Autem ji přivezou dva kamarádi, kteří mají srub nedaleko. Děvčata se rozhodnou trampy tajně navštívit, ale přistihne je vychovatelka a vše řekne babičce. Paní Bártlová je pobouřena, nemá ráda tramping, ale poté, co se jeden z mladíků postará o zraněného syna zahradníka, babička svůj názor změní. Změní se i její životní postoj?

Režie: Miroslav Cikán (Milování zakázáno, Její pastorkyně, Pelikán má alibi)
Hrají: Růžena Nasková, Nataša Gollová, Stella Májová, Jiří Steimar, Antonín Novotný
Vydává: Filmexport Home Video
Vychází: 11. 1. 2012 (DVD)

Strašáci / Straw Dogs / 2011

Mladý pár se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé.

Režie: Rod Lurie (Nic než pravda, Reportér v ringu, Poslední pevnost)
Hrají: James Marsden, Alexander Skarsgård, Rhys Coiro, James Woods, Dominic Purcell, Kate Bosworth
Vydává: Bontonfilm
Vychází: 18. 1. 2012 (BD, DVD)


Super 8 / 2011

Když se skupinka teenagerů rozhodne na kameru „Super osmičku“ natočit zombie horor, ani ve snu by nikoho z nich nenapadlo, že výsledný film bude ještě děsivější, než zamýšleli. Jeden z nejoriginálnějších tvůrců současnosti J. J. Abrams spojil síly s největším hollywoodským expertem na mimozemšťany Stevenem Spielbergem a společně natočili film, při jehož sledování si nutně vzpomenete na E. T. Mimozemšťana nebo na Blízká setkání třetího druhu.

Režie: J.J. Abrams (Star Trek, Mission: Impossible III, Ztraceni)
Hrají: Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Ron Eldard, Noah Emmerich
Vydává: Magic Box
Vychází: 25. 1. 2012 (BD, DVD)

FOTO: Bontonfilm, Filmexport, Magic Box

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Oblíbené scény a filmové hlášky

Website Design
Copyright 2011 - 2015. Licence Creative Commons. Premiéry na Blu-ray a DVD - leden 2012. All Rights Reserved. Časopis Film a video, jehož autorem je Filmexport Home Video s.r.o., podléhá licenci Creative Commons. Uveďte autora, neužívejte komerčně 3.0 Unported. ISSN 1805-5028 (Print) ISSN 1805-5036 (On-line)
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free